Hvornår skal man gå til psykolog?

Det kan være svært at vide, hvornår man skal opsøge en psykolog, og hvornår det kan gavne ens situation. Du behøver ikke opfylde kriterierne for en psykisk diagnose såsom depression eller angst, for at drage nytte af at se en psykolog. Nogle mennesker kontakter en psykolog, fordi de har en henvisning fra lægen, da de har en psykisk problematik; andre fordi de føler, at de sidder fast i livet; nogle kan opleve tvivl og besværligheder ved livet, hvor det kan være rart at tale med en psykolog for at få lidt hjælp og støtte til at komme videre. Du kan også henvende dig til en psykolog, fordi du ”bare” gerne vil have luft for dine hverdagsfrustrationer. Man kan altså gå til psykolog med både større og mindre problematikker, og behovet og årsagerne til at gå hos en psykolog kan være meget personlige og forskellige.

Hvis du er i tvivl, om du skal gå hos en psykolog, og hvad vi specifikt kan gøre for dig ved Odense Psykologpraksis kontakt os da, eller benyt dig af vores gratis og uforpligtende 10 minutters telefoniske forsamtale, hvor du kan få besvaret spørgsmål.


Hvor mange gange skal man gå ved en psykolog?

Det er svært på forhånd at vurdere, hvor mange gange det er ideelt for en person at gå til psykolog. For nogle skal de blot komme 1-3 gange, andre kommer i flere år. Hvor mange samtaler, man skal bruge afhænger af din problemstilling, din bedring og dine forventninger og ambitioner for forløbet. I samarbejde med din psykolog kan I vurdere, hvor mange samtaler der er gavnligt og muligt for dig at få.

Brug for konsultation?

Book psykologtid her uden ventetiden. Vi tilbyder hurtig og nem onlinebooking, hvor du altid har mulighed for psykologhjælp uden ventetid.