Parterapi

PARTERAPI

Parterapi

Vælger I at kontakte Odense Psykologpraksis med henblik på at starte et forløb med parterapi skal I indstille jer på, at der ikke findes et kvikfix. Det vil være et længerevarende forløb og ofte op til 20 sessioner, før sejlivede reaktionsmønstre og kærlighedssår er helet og gennemarbejdet – og ofte med en varighed på 1-2 år.

 

Terapiformen er inspireret af emotionsfokuseret terapi, er manualbaseret og består af 3 faser I som par kommer til at gennemgå. Første samtale kommer I sammen som par. Anden samtale vil I komme enkeltvis hver ½ time og samlet ½ time, for at vi som terapeut kan lære jer bedre at kende, og hvilke sår og længsler I bringer ind i jeres parforhold. Herefter følger en fase med at identificere mønsteret i jeres samspil, og hvor I herigennem opnår nye og korrektive erfaringer i jeres samspil, direkte mens I sidder i terapien. Slutfasen omhandler vedligehold og tilbagefaldsforebyggelse, og vi hjælper jer hele vejen igennem den svære proces henimod, at I som par lærer at løse jeres konflikter på en bedre måde på egen hånd.

ONLINE BOOKING

Har du brug for hjælp?

Hos Odense Psykologpraksis tilbyder vi forskellige ydelser ved forskellige psykologer. Book en tid og ydelse, der passer til dig, her.

Hvad er parterapi?

Når man siger ”parterapi” forestiller mange sig karikerede situationer, man har set på film, hvor et par er placeret i en akavet situation med en fremmed og distanceret psykolog, som krænger deres problemer ud. I virkelighedens parterapi er hensigten og fokus noget helt andet. Målet er, at begge parter skal føle sig set, hørt, rummet og respekteret, og parterapi på film er ofte langt væk fra det realistiske, trygge og udviklende rum, som en dygtig parterapeut er i stand til at skabe.


Faktum er at alt for mange par venter alt for længe med at opsøge hjælp, og mange venter til det punkt, hvor der ikke længere synes at være anden udvej end at gå hver til sit. Dette er utrolig ærgerligt, da der er en stor gave at hente i en udviklende og god parproces – både for ens parforhold, men faktisk også udviklende for en selv, da det kan være enormt berigende og udviklende at få sat spot og fokus på ens egne dysfunktionelle reaktionsmønstre.


Parterapi kan blandt andet hjælpe jer til:

  • At kommunikere bedre, mere kærligt og respektfuldt
  • Komme igennem livskriser direkte knyttet til parforholdet som for eksempel utroskab, svigt og følelse af ensomhed.
  • Genfinde intimiteten og nærheden i parforholdet.
 

Bag vreden, frustrationen og dæmondialogen ligger en længsel efter kærlighed og partneren, der er kommet langt væk. Parterapi kan bruges til at høre den længsel fra sig selv og partneren og lære at respondere på den. Eller parterapien kan bruges i starten af parforholdet, for at undgå at genspille fortidens mønstre eller i slutningen af parforholdet, og særligt hvis der er børn, til at komme bedre væk fra hinanden.

 

Brug for en konsultation?

Book psykologtid her uden ventetid. Vi tilbyder hurtig og nem onlinebooking, hvor du altid har mulighed for psykologhjælp uden ventetid.